Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
bici

A kerékpározás kardiológiai kockázatai és előnyei



A kerékpározás remek módja a testmozgásnak és az egészség megőrzésének. Vannak azonban aggodalmak, hogy a kerékpározás károsíthatja a szívet. Ebben a blogbejegyzésben áttekintjük a kerékpározás lehetséges kockázatait a szívre nézve, valamint az előnyöket.

A kerékpározás kockázatai a szívre nézve

Két fő lehetséges módja van annak, hogy a kerékpározás potenciálisan károsíthatja a szívet:

Tovább
0

Ingázás kerékpárral: előnyök és rizikófaktorok



A kerékpáros ingázást nem feltétlenül csak a spórolás indokolhatja, sokkal inkább egy olyan holt idő, ami többszörösen kihasználható. Legtöbbünknek a hétköznapi tekerés másképp talán nem is lehetne megvalósítható. Persze, ez azért nem az egyenletes vagy tervezett haladás, és van piros lámpa, szmog, meg néha eső, ilyenkor azért kell akaraterő és elkötelezettség.

Ingyen edzés

 kerékpáros edzés edző

Tovább
0

Új Moot prototípus 750d WTB kerekekkel és gumikkal



A 700c-t mélyen eltemette a Moot által bemutatott új 750d kerékméret!

A WTB híres arról, hogy időnként új dolgokat tesztel, de vajon tényleg jó ötlet egy ilyen drasztikus frissítés a gravel világában? 750d WTB egyedi felnik és Nano Raptor gumik! Ha azt hitted, hogy a 700c hatalmas, nos, akkor a 750d biztosan meg fog lepni.

kerékpár újdonság wtb

Tovább
0

8 nagyszerű kerékpáros város



Amszterdam nyomdokaiba lépő városok

A világ városai hosszú ideje támaszkodnak a kerékpárra, mint közlekedési eszközre. Néhány helyen azonban a kerékpárok száma az utcákon meghaladja az autókét. Amszterdamtól Bogotáig a különböző városok felkarolják a kerékpározást annak többszörös előnyei miatt. Ezek a városok ma már világszerte elismertek kerékpárosbarát utcáikról. Napjainkban drámaian nő azoknak a településeknek a száma, amelyek követik azt a trendet, hogy többen közlekednek kerékpárral, mint autóval. (Az első két rész kommentjei jogosan említik az alföldi kisvárosokat) Nem lenne tévedés azt mondani, hogy ezekben a városokban nagyobb a kerékpáros forgalom. A kerékpár használata, akár kényelmi, akár környezetvédelmi, akár egészségügyi okokból, történik, kimutathatóan növeli a városok vonzerejét. Íme egy lista Amszterdamon kívül azokról a városokról, amelyek kerékpárosbarátok, és amelyekben valójában több a kerékpáros.

Tovább
0

Táplálkozás a teljesítményért - 6 rossz szokás, amit meg kell törnöd!



A rossz szokásokat nehéz megtörni, különösen ha az étkezésről van szó. Még nehezebb, ha nincs tudatában az ember az elkövetett hibáknak. Sokszor a helytelen étkezés lehet az oka az elmaradt fejlődésnek vagy a csalódást okozó teljesítménynek. Nézzük meg részletesen, hogy a kerülhetünk jobb formába, csak az okosabb étkezés segítségével.

1. hiba: a reggeli kihagyása

Tovább
0

bici

blogavatar

A kerékpározás nem csak Tour de France vagy fogyókúra. A kerékpározás közlekedés, sport, társasági esemény, de leginkább életforma.