Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
bici

Átlépni az ismert határokat



A bennünk élő határok legyőzése az egyik mozgatóereje minden edzésnek. Eljutni a szenvedésig, ahol még sosem voltunk, túlélni a kimerültséget, az erőtlen szétesést, és legyőzni a legnagyobb hegyeket, távokat, versenyeket.

Two Broad arrows

A Rapha filmtriójának második része is erről szól, a Two Broad Arrows az ír legenda, Sean Kelly életének inspirációjából született, a munkásosztály valóságából a kerékpározás révén szabadult fel és ki. Hasonlóan, ahogy mi is felszabadulunk minden egyes munkába menet, minden hétvégi tekerésen az Excel táblák fojtó szorításából, izzadva, kimerülten, remegve a fáradtságtól.

Two Broad Arrows from RAPHA on Vimeo.

Tovább
0

Városi downhill - lépcső, ugrató, adrenalin!



Nos, ez a videó nem az EU-ban készült, ezt a biztonsági megoldásokból hamar ki lehet találni. Chilében szabadabban értelmezik a citycross fogalmát, mint itthon, síkon sokat nem kell menni, ellenben bolt ablakából ugratni kötelező. A hét legjobb videó felvétel:

 

Tovább
0

Giant Maestro felfüggesztés működése



Az össztelós kerékpárok igen széles skálán mozognak, egy szett jobb gumi áráért már komplett bringát lehet venni a nagyáruházakban, míg a másik véglet a milliós karbon versenytechnika. Valójában ezek az eszközök nem említhetőek egy lapon, szerencsére még csak nem is hasonlítanak egymásra. Minket elsősorban ténylegesen működő felfüggesztés érdekel, és az egyik legnagyobb kerékpáros cég a világon, a tajvani Giant egy ilyet mutat be az alábbi videón. Ez a rendszer hét különböző kombinációban található meg a Giant kerékpárokon, és amire nagyon büszkék, az a pedálozási hatékonyság, a 4-2-1 rendszer, a fékezés közben is működő csillapítás, és a nagy ütések hatékony elnyelése. Részletek a lenti videóban, igen látványos felvételek következnek:

Giant Maestro Suspension Technology on pinkbike.com

 

 

Szöveg

Tovább
0

Megérteni a fiatalokat...



A kerékpárosok általában fiatalnak érzik/képzelik magukat, mint ahogy én is, pedig tizenéves már igen régen voltam, emlékszem még a parlamentben farmerben lazuló, liberális fideszre is a gimnázium idejéből. Bár úgy gondolom, még mindig beszélem a fiatalok nyelvét, könnyen lehet, hogy már a felét sem értem annak, amit valójában mondanak. A dánok hollandok egy igen érdekes projektet indítottak a fiatalok gondolkodásának bemutatása, megértése érdekében, kicsit talán túl elvont is a mai világban, de tényleg lehet, hogy csak én vagyok vén fafejű.

 

Epic Fail (NL) from DVV / LES AP on Vimeo.

Tovább
1

Amatőr Tour de France



Milyen élmény lehet, amikor megafonból ordítanak, hogy hajrá, hajrá, és a győzelemnél mindenki téged ünnepel?

 

Ilyen:

Tovább
0

bici

blogavatar

A kerékpározás nem csak Tour de France vagy fogyókúra. A kerékpározás közlekedés, sport, társasági esemény, de leginkább életforma.