Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
bici

Kerékpározás Goofy stílusban (rajzfilm)



A Goofy rajtfilmeken már pár generáció felnőtt, és így talán csak nekem új a lenti videó. Hogyan kerékpározzunk, ezt mutatja be a közismert celebkutya, jó szórakozást a családdal, és közben tessék drukkolni, hogy az ezernél is több Balaton kerülő ne ázzon el a nagy igyekezetben! Aki pedig ott lesz velem ma a mezőnyben, annak hajrá, hajrá!

 

Tovább
0

Way Back Home - Dany Macaskill újabb remekműve



Alig pár hete írtam Dany Macaskillről, az edinburgi stuntmesterről. Mutatványai, az operatőr szeme és ügyessége révén ma talán ő az egyik legjobb a hangulatos trükkös kerékpáros filmek világában.

Most egy másik filmjébe futottam bele az interneten, és rögtön kétszer is megnéztem. Tegyetek így ti is, ha van egy kis idő két excelfile között:

Tovább
0

Vasárnapi kisfilmek a városi bringázásért...



Sokan még csak most heverik ki a tegnapi Critical Mass bulit, remélem jól sikerült. A szomszédban lakó fiatal lány is oda igyekezett, a mélygarázsban találkoztam vele, amikor éppen a montimat gyömöszöltem az autó hátuljába, a mai Buda Maratonra készülve. Ö a héten vette a bringát, klasszikus holland tipusút, remélem hamarosan reggelente már nem én leszek az egyetlen, aki a garázsból kétkerekűvel távozik.

Amíg mi a port nyeljük vagy a sarat dagasztjuk a hegyekben, ti eldönthetitek hogy a nemzetközi sikereket elért magyar, szlovén vagy portugál kerékpáros kampányfilm sikerült-e jobban. Illetve ki tud még jobbat?

A magyar versenyző

A szlovénok indulója:

A portugálok:

Tovább
0

Egy varrógép és egy kerékpár szerelmének gyümölcse...



Mi lehet vajon egy varrógép és egy kerékpár szerelmének gyümölcse? Természetesen egy kerékpáros sapka.

Érdemes figyelni a blog spanyol szövegét, a blog nevét is adó bici spanyolul kerékpár, igen szépen hangzik a hölgy szájából. Kellemes vasárnapozást! 14:15-től Liege-Bastogne-Liege az Eurosporton!

 

The Bicycle Cap by peSeta for the New Museum

Tetszett? Még több peSeta videó itt!

Tovább
0

Extrém sport - downhillezés a Góbi sivatagban



A downhillről a legtöbb embernek a fogaskerekűvel vonatozó, majd leguruló srácok jutnak eszébe, de a sport maga sokkal extrémebb módon is űzhető. Az új trend a világ elhagyatott sarkainak felkeresése, a nehéz bringával felmászni a gyalog is kihívást jelentő hegyre, majd lejönni ott, ahol gyalog meg sem próbálnánk.

A legjobb dolog azt, hogy mindezt filmre is veszik, olyan operatőrökkel, beállításokkal és természetesen bringásokkal, akik a hatalmas kihívást vizuális művészetté alakítják. Íme két trailer a "Where the Trail Ends" című filmből, mely a híres "New World Disorder" sorozat része, a youtube-on is megtalálható részletekben.

A film résztvevői többek között Darren Berrecloth, Kurt Sorge, és James Doerfling - érdemes guglizni ezekre a nevekre, és visszaemlékezni olyankor, amikor néhány öklömnyi kő, vagy kisebb fadarab miatt leszállunk a bringáról. Nekem is gyakran eszembe jutott hétvégén a Vértesben...

Tovább
0

bici

blogavatar

A kerékpározás nem csak Tour de France vagy fogyókúra. A kerékpározás közlekedés, sport, társasági esemény, de leginkább életforma.