Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
bici

Gravel bringával a Vöröskőre - MTB-sek is jöhetnek!



A Pilis egy igazi bringás paradicsom, aszfalton és terepen is. Gravel és CX bringával is rengeteg helyre el lehet jutni, a kedvenc útvonalam szeretném megmutatni nektek. Tahitótfaluból indulunk (Szentendrétől majdnem végig van kerékpárút, aki lábon érkezne), széles, graveles erdészeti utakon és hegyoldalba vájt ösvényeken közelítjük meg Vöröskőt. A résztvevők erőnlététől és lelkesedésétől függően különböző nehézségű utakra látogatunk el. Vöröskőtől hazafelé lesz lehetőség Szentendrére, Visegrádra vagy Tahitótfaluba is legurulni. A túrára MTB-vel és ebike-kal is lehet jönni, de a tempót és nehézséget a gravelok diktálják. 

A távolság kb. 20-30 km, a legtöbb emelkedő 10% alatti, de lesz egy-két rövid, meredekebb szakasz és egynyomsávos út.

Találkozási pont: Tahitótfalu Hídfő (nagy parkoló)

Parkolási lehetőség van. 

A programváltozás jogát fenntartom - időjárás és résztvevők függvényében az útvonal módosulhat - erről mindenkit időben értesítek.

A graveltúra észvételi díja 1000 Ft (előre utalással). A részvételi díj befizetése után küldöm az e-mailben a számlát..

Résztvevők létszáma: 1-20 fő - nincs minimum létszám.

Jelentkezni emailben lehet az arnold@nekedkonnyu.hu címen vagy az alábbi űrlapon lehet: 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfCXf0GcVA3qIStOSq91ioThayYjhxK5nUVYa3nui6KFkJIFA/viewform

Ha kérdésed van, keress bátran:
Halász Arnold
+36302482281
https://bici.hu
https://halaszarnold.hu
https://nekedkonnyu.hu
 

 

Tovább
0

9 tipp, hogy jól induljon a bringás szezonod



Korán érkezett a tavasz, megszaporodtak a bringások az utakon és az erdőkben. Ha utoljára ősszel ültél bringán, és tervezed, hogy újrakezded, olvasd végig a lenti 9 pontot. Összeszedtem a legfontosabb tennivalókat és edzéselveket, amiket a szezon elején érdemes átgondolni. Hobbi és közlekedési céllal kerékpározók gyakran kihagyják a téli hónapokat, ami miatt különösen fontos a fokozatos visszatérés a kerékpározáshoz. Vonatkozik ez a távra és intenzitásra is, sosem az nyeri a nyári versenyeket, aki az első edzéseken a leggyorsabban teker.

A régi iskola szerint kora tavasszal kistányéron megyünk és beszélgetős tempóban, de így nagyon sokat. A mai világban már eleve elől csak egy lánckerék van, és nem is mindenkinek van ideje heti 20 órát tekerni, de az intenzitást érdemes alacsonyan tartani, és elsősorban a hajtás hatékonyságra, kerékpárkezelésre figyelni. Vissza kell szoktatni az izmokat, izületeket ehhez a mozgáshoz, hogy elkerüljük a későbbi sérüléseket. Az első hónapok nehézségéről itt írtam még.

Tovább
0

Kezdj el tekerni most, hogy nyárra top formád legyen.



Itt a tavasz?

A héten betekintést kaptunk a melegebb reggelek világába, mindenhol bőven fagypont felett volt a hőmérséklet, bár a téli időszámítás miatt délután sötétben kell hazatekerni. Lassan búcsút mondhatunk a havas tekeréseknek. Ugyanakkor aki most száll nyeregbe, figyeljen az öltözködésre. Az időjárásnak megfelelően és ne naptár szerint válasszon a szekrényből.

Sokan kihagyták a hidegebb napokat, gyakran a helyettesítő sportok lépnek képbe, futás, úszás, amik adott esetben intenzívebbek, mint a tekerés, de a sporttal töltött idő sokkal kevesebb, gyakorlatilag a valódi zsírégetés csak pihenéskor, a homeosztázis visszaállításakor történik. Jobb esetben. Mert rengetegen az év eleji hajtás és rossz idő miatt még ennyit sem tesznek, csak leállnak az őszi kerékpározás után, egy darabig még nézegetik magukat a tükör előtt, mennyit fogytak tavasz óta, de a tél előrehaladtával a tükör és a mérleg lassan ellenségekké válnak.

Tovább
0

bici

blogavatar

A kerékpározás nem csak Tour de France vagy fogyókúra. A kerékpározás közlekedés, sport, társasági esemény, de leginkább életforma.