Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
bici

A kerékpározás 7 legnagyobb hatása a testalkatraA mai rohanó világban az optimális egészség és fittség megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy olyan edzésprogramot találjunk, amely zökkenőmentesen illeszkedik a mindennapi életünkbe.

A kerékpározás, amely egy alacsony terhelésű aerob tevékenység, népszerű választássá vált azok számára, akik kényelmes módszerrel szeretnének aktívak maradni, miközben ingáznak vagy egyszerűen csak élvezik a szabadban töltött időt.

Környezetbarát vonzerején és praktikusságán túl a kerékpározás magában rejti a lehetőséget, hogy következetes napi gyakorlással jelentősen befolyásoljuk testünket.

Ebben a cikkben bemutatom napi kerékpározás testalkatra gyakorolt hatásait, rávilágítva a 7 leglényegesebb lehetséges változásra.

Tovább
0

A kerékpározás nem csak egészségesebbé, hanem okosabbá is tesz!Tovább
0

Ne kínozd magad - 6 lépés a városi kerékpározásrólTovább
0

Túlsúlyas vagy túl óreg a tekeréshez - ez csak mítoszSokféle megközelítése van annak, mi a legnagyobb különbség hazánk lakosainak életében egy hagyományos európai ország lakosához képest. Hibás elképzelés a kizárólag anyagi oldalról közelítő érvelés, nem emiatt rosszabb a magyarok egészsége, és nem emiatt halunk meg évtizedekkel korábban, mint egy svéd, dán vagy holland állampolgár. Igen, van összefüggés a várható életkor és az anyagi helyzet között, de még sokkal erősebb az összefüggés a lelkiállapot és edzettség befolyásának az élethosszra. Különösen, ha a minőségi életről beszélünk.

A mostani gondolatokat elsősorban a 40 felettieknek szánom, de aki magára ismer fiatalabban, bátran gondolkodhat velünk.

Tovább
0

A kerékpározás kardiológiai kockázatai és előnyeiA kerékpározás remek módja a testmozgásnak és az egészség megőrzésének. Vannak azonban aggodalmak, hogy a kerékpározás károsíthatja a szívet. Ebben a blogbejegyzésben áttekintjük a kerékpározás lehetséges kockázatait a szívre nézve, valamint az előnyöket.

A kerékpározás kockázatai a szívre nézve

Két fő lehetséges módja van annak, hogy a kerékpározás potenciálisan károsíthatja a szívet:

Tovább
0

Ingázás kerékpárral: előnyök és rizikófaktorokA kerékpáros ingázást nem feltétlenül csak a spórolás indokolhatja, sokkal inkább egy olyan holt idő, ami többszörösen kihasználható. Legtöbbünknek a hétköznapi tekerés másképp talán nem is lehetne megvalósítható. Persze, ez azért nem az egyenletes vagy tervezett haladás, és van piros lámpa, szmog, meg néha eső, ilyenkor azért kell akaraterő és elkötelezettség.

Ingyen edzés

 kerékpáros edzés edző

Tovább
0

Új Moot prototípus 750d WTB kerekekkel és gumikkalA 700c-t mélyen eltemette a Moot által bemutatott új 750d kerékméret!

A WTB híres arról, hogy időnként új dolgokat tesztel, de vajon tényleg jó ötlet egy ilyen drasztikus frissítés a gravel világában? 750d WTB egyedi felnik és Nano Raptor gumik! Ha azt hitted, hogy a 700c hatalmas, nos, akkor a 750d biztosan meg fog lepni.

kerékpár újdonság wtb

Tovább
0

8 nagyszerű kerékpáros városAmszterdam nyomdokaiba lépő városok

A világ városai hosszú ideje támaszkodnak a kerékpárra, mint közlekedési eszközre. Néhány helyen azonban a kerékpárok száma az utcákon meghaladja az autókét. Amszterdamtól Bogotáig a különböző városok felkarolják a kerékpározást annak többszörös előnyei miatt. Ezek a városok ma már világszerte elismertek kerékpárosbarát utcáikról. Napjainkban drámaian nő azoknak a településeknek a száma, amelyek követik azt a trendet, hogy többen közlekednek kerékpárral, mint autóval. (Az első két rész kommentjei jogosan említik az alföldi kisvárosokat) Nem lenne tévedés azt mondani, hogy ezekben a városokban nagyobb a kerékpáros forgalom. A kerékpár használata, akár kényelmi, akár környezetvédelmi, akár egészségügyi okokból, történik, kimutathatóan növeli a városok vonzerejét. Íme egy lista Amszterdamon kívül azokról a városokról, amelyek kerékpárosbarátok, és amelyekben valójában több a kerékpáros.

Tovább
0

Táplálkozás a teljesítményért - 6 rossz szokás, amit meg kell törnöd!A rossz szokásokat nehéz megtörni, különösen ha az étkezésről van szó. Még nehezebb, ha nincs tudatában az ember az elkövetett hibáknak. Sokszor a helytelen étkezés lehet az oka az elmaradt fejlődésnek vagy a csalódást okozó teljesítménynek. Nézzük meg részletesen, hogy a kerülhetünk jobb formába, csak az okosabb étkezés segítségével.

1. hiba: a reggeli kihagyása

Tovább
0

Városok, ahol a kerékpárok száma meghaladja az autókét  - 2. rész: Amszterdam születéseNézd meg, hogyan lett Amszterdam kerékpáros paradicsom

Nem lennék meglepve, ha az előző cikk után legszívesebben összecsomagolnál és Amszterdamba utaznál! Nézd meg ezt a szórakoztató videót, hogy megtudd, hogyan lett Amszterdam a kerékpárosok paradicsoma!

Tovább
0

Eleget iszol?A kerékpáros teljesítményére nagyobb hatással van a folyadékpótlás, mint a tápanyagok pótlása. Sokan ezt az evidenciát figyelmen kívül hagyják, és nem értik, hogy a feltöltött glikogén raktárak ellenére miért kell feladniuk a túrát idő előtt, pedig ettek-ittak menetközben. Ha a vízhiány a testsúly 2%-át eléri, akkor akár 20%-al is csökkenhet a teljesítmény, míg 5%-os súlyvesztésnél ez 50% is lehet. És egy biztos tipp, ha csak eddig olvasod: a szomjúság vészjelzés, és nem a vízhiány okozza közvetlenül. Ha edzésen, versenyen érzed ezt, akkor legjobb esetben is csak csökkentheted a teljesítményvesztés mértékét, helyreállítani már nem tudod a folyadékháztartásod.

Folyadékháztartás ABC

frissites edzes kerékpársport

Tovább
0

bici

blogavatar

A kerékpározás nem csak Tour de France vagy fogyókúra. A kerékpározás közlekedés, sport, társasági esemény, de leginkább életforma.